Hvordan vil det internasjonale eiendomsmarkedet påvirkes av Corona viruset?

Det nye viruset spres til stadig flere land verden over, og ingen vet hvordan det vil utvikle seg. Hvor mange vil bli smittet, hva er konsekvensene av det, hvordan vil det påvirke menneskenes aktivitet og verdensøkonomien?

Det er ingen tvil om at reisevirksomheten rundt i verden vil avta. Mange vil kvie seg for å bestille reiser som ikke er helt nødvendig, og ferie og fritidsreiser hører til denne kategorien.

En naturlig videre konsekvens av dette vil være at færre vil bestille leie av fritidsboliger i andre land. Det har allerede stått å lese at Air B&B utleiere merker mindre pågang. Ingen vet hva situasjonen vil være i sommerferien og hvilke land og områder man ikke burde reise til. Da er kanskje terskelen for å bestille ferieboligen nå litt høyere enn normalt?

Men hva med kjøp og salg? Her er kanskje effekten ikke like åpenbar. Men det vil nok være en viss påvirkning. Skepsis for utenlandsreiser er kanskje kortsiktig, men kanskje flere tenker at hjemme er best for tiden. Mange tenker seg nok om en ekstra gang før de kjøper i et fremmed land, og spør seg; er helsetjenesten usikker, spredningsrisiko høyere, hygienen dårligere enn her hjemme? Så en kortsiktig effekt vil det kanskje være?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *